Szukaj
Ostatnio przeglądane
Wydany w 1827 roku Kodeks smakosza....
„Książka poświęcona jest w...
Anamorfoza skrywa tajemnicę – treści...
ISBN: 978-83-8325-080-9
Rok wydania: 2024
EPUB, MOBI
nasza cena: 35,70 zł
cena rynkowa: 42,00 zł
Najniższa cena w okresie 30 dni przed promocją: 35,70 zł
Wydany w 1827 roku Kodeks smakosza. Kompletny podręcznik gastronomii, zawierający prawa, reguły, zastosowania i przykłady sztuki dobrego życia Horace’a Raissona to kompendium wiedzy na temat wystawnych posiłków. Po jakim daniu obowiązkowo trzeba podać nowe widelce? Czyje towarzystwo przy stole najdotkliwiej psuje zabawę? Jak zorganizować obiad z kochanką? Czy nieobecnym należy się toast? Kodeks smakosza odpowiada na najbardziej nurtujące pytania, daje praktyczne porady, oferuje gruntowną wiedzę. Dziś traktujemy go przymrużeniem oka, czytamy dla zabawy.
*