Szukaj
Ostatnio przeglądane
Wydany w 1827 roku Kodeks smakosza....
Drugi tom bogato ilustrowanej...
„Książka poświęcona jest w...
ISBN: 978-83-8325-062-5
Rok wydania: 2023
spolszczyła: Krystyna Belaid
posłowie: Tomasz Stróżyński
liczba stron: 256
format: 140 x 170 mm
oprawa twarda
nasza cena: 39,00 zł
cena rynkowa: 65,00 zł
Najniższa cena w okresie 30 dni przed promocją: 39,00 zł
Wydany w 1827 roku Kodeks smakosza. Kompletny podręcznik gastronomii, zawierający prawa, reguły, zastosowania i przykłady sztuki dobrego życia Horace’a Raissona to kompendium wiedzy na temat wystawnych posiłków. Po jakim daniu obowiązkowo trzeba podać nowe widelce? Czyje towarzystwo przy stole najdotkliwiej psuje zabawę? Jak zorganizować obiad z kochanką? Czy nieobecnym należy się toast? Kodeks smakosza odpowiada na najbardziej nurtujące pytania, daje praktyczne porady, oferuje gruntowną wiedzę. Dziś traktujemy go przymrużeniem oka, czytamy dla zabawy.
*